O nás

Společnost VÚTS byla založena v roce 1951 pod názvem VÝZKUMNÝ ÚSTAV TEXTILNÍCH STROJŮ, nicméně naše aktivity už více jak 25 let přesahují oblast výzkumu a vývoje textilních strojů. Pokračujeme v dlouholeté tradici, již od počátku našeho vzniku jsme jedinečná výzkumně-vývojová společnost a významně pomáháme rozvoji v oblasti technologií.

laser
o nás

POSuneme vás dál

Posouváme dál široké spektrum oborů a jsme jedním z nejmodernějších výzkumných a vývojových center zaměřených na potřeby průmyslu. Specializujeme se na výzkum, vývoj a zhotovení strojů a zařízení pro zpracovatelský průmysl, a to především v oblasti obráběcí, textilní, polygrafické, potravinářské, balicí
a zdravotnické techniky.

laser
o nás

Průmysl
4.0

Dotahujeme výsledky výzkumu a vývoje do funkčního modelu či prototypu. Zaměřujeme se zejména na průmyslovou automatizaci, na snižování energetické náročnosti strojů, snížení hluku a vibrací, aplikaci nových materiálů a spojení mechaniky s elektronikou. Naše specializovaná oddělení nabízí rozsáhlou škálu služeb a produktů.

o nás

VÚTS jako jeden tým

V současné době VÚTS zaměstnává v našem špičkově vybaveném technologickém centru v Liberci okolo 200 kvalifikovaných pracovníků na různých pozicích v 10 specializovaných odděleních. Jednotlivé týmy jsou navzájem propojeny, naše aktivity VÚTS se prolínají napříč všemi pozicemi ve firmě a spolupracujeme jako jeden tým.

image
Časová osa vývoje naší firmy

2021

70 let od založení společnosti

2020

Ocenění Česká hlava - Cena Ministerstva průmyslu a obchodu

2019

Ocenění Firma roku Libereckého kraje

2013

Slavnostní otevření nového areálu a sídla VÚTS - Centra strojírenského výzkumu

2010 - 2013

Výstavba nového areálu a sídla VÚTS v průmyslové zóně Sever v Liberci

1992

Transformace na akciovou společnost VÚTS, a.s.

1951

Založení

vodafone
Ocenění

Česká hlava
2O20

Cena v kategorii INDUSTRIE za vývoj unikátního tryskového tkacího stroje DIFA. Cena se uděluje za nejvýznamnější technologickou inovaci, která vznikla na území ČR. Děkujeme všem, kteří se podíleli na tomto projektu!

vodafone
Ocenění

Vodafone
Firma roku 2019

Dalším oceněním je Firma roku 2019 Libereckého kraje. Obstáli jsme v silné konkurenci firem z celého Liberecké kraje a vyhráli cenu Hospodářských novin VODAFONE FIRMA ROKU 2019 Libereckého kraje. Je to významné ocenění společné práce všech našich zaměstnanců, děkujeme!

Co je nového

Poslední novinky

CERTIFIKACE ISO

Naše společnost má zavedený systém managementu kvality dle normy ISO 9001:2015.

Více informací


PLÁN GENDEROVÉ ROVNOSTI

Rovné příležitosti jsou jednou z priorit naší společnosti. VÚTS podporuje a rozvíjí prostředí, ve kterém mají zaměstnanci/kyně stejné příležitosti ve všech oblastech.

dokument ke stažení


ETICKÝ KODEX

Hlásíme se k etickým principům výzkumného, obchodního a společenského jednání.

dokument ke stažení



zpětná vazba

Také si zakládáme na vzájemně otevřené komunikaci a splňujeme zákon o ochraně oznamovatelů. Máte nějaké návrhy na zlepšení nebo nám jen chcete něco říci? 

dejte nám vědět